maanantai 28. tammikuuta 2013

Ensimmäinen viikonloppu!!

Ensimmäinen viikonloppuni on sisältänyt ihania ihmisiä, paljon uusia tuttavuuksia ja totuttelemista täkäläiseen ilmastoon (sekä ulkona että sisällä...). Ensinnäkin, matkasta selvisin hyvin; sain erinomaisesti tuhlattua kukkaroon jäljelle jääneet eurot ylihintaisilla lentokentillä oleskellessani. Erityisesti Kööpenhaminan lentokenttä osoittautui aivan mielenräjäyttäväksi riistohalliksi. Esimerkkinä hampurilainen (tai ateria, joka tapauksessa) olisi maksanut seitsemäntoista euroa!! Aivan käsittämätöntä. Ja yhtä paljon maksava pokkari, The Hunger Games, jonka kuitenkin sorruin ostamaan. Niin, ja sain kukkarooni kolmattakin valuuttaa, nimittäin tanskan kruunuja, kun ostokset voi maksaa euroina, mutta takaisin annettiin kruunuja.

Perille kuitenkin päästiin, ja Aberdeenin lentokentällä matkalaukutkin tulivat pikavauhtia liukuhihnalle. Kentältä pääsi helposti keskustaan vievään bussiin, ja vielä kohtuuhinnalla. Mahtava houstini odotti minua bussiasemalla, josta matkustimme majapaikkaamme. Bussit ovat Aberdeenissa Suomeen verrattuina mukavan hintaisia. Hintajärjestelmää en ole aivan täysin ymmärtänyt, mutta esim. sunnuntaina pystyin matkustamaan koko päivän ees taas maksamalla opiskelijan lipusta £3.20. Ilmeisesti bussit ovat kuitenkin usein myöhässä (mikä ei välttämättä ole eroavaisuus Suomeen).

Meren rantaa Aberdeenin pohjoispuolelta läheltä nykyistä kotiani. Päivä oli tosiaan melko tuulinen ja harmaa. Rannalla näkyvät lohkareet on ilmeisesti siihen natsien maihinnousua estämään laitettu.


River Don ja yksi Euroopan vanhimmista silloista. Aberdeen on periaatteessa kahden joen välissä: Don virtaa pohjoispuolella ja Dee eteläpuolella. Ja jollain minulle vielä epäselväksi jääneellä tavalla näistä nimistä tulee Aberdeen...

Majoittajani esitteli minulle mm. merenrantaa, yliopiston kampusta ja kaupunkia yleisesti. Harmillinen sattuma oli, että hän sattui olemaan kipeänä minun tullessani, mutta silti urhoollisesti jaksoi viedä minua paikasta toiseen. :) Tapasin myös hänen ystäviään, mikä oli oikein mukavaa. Tapasin myös täkäläisen biologian opiskelijan, jonka kanssa olen samoilla kursseilla. Ylipäätään täytyy sanoa, että suosittelen hyvin lämpimästi sohvasurffausta kaikille! Jos sattuu yhtään niin hyvä tuuri kuin minulla (tai osaa valikoida houstinsa), niin pääsee varmasti aivan eri tavalla sisälle täkäläiseen mielenlaatuun ja yleiseen olemiseen, ja voi saada pysyviä ystäviä!

Ensimmäinen päiväni Aberdeenissa oli melko kylmä, sateinen ja tuulinen, mutta lauantaina aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja voi sanoa jopa hetkittäin olotilani olleen lämmin. Auringossa graniittiset rakennukset näyttävät oikeastaan hieman kimaltavan auringossa ja Aberdeen on kauneimmillaan. Minua kuitenkin varoitettiin heti olemaan tottumatta sellaiseen säähän, sillä se tosiaan on vähemmistössä. Jos majoittuu tavallisten ihmisten kodeissa täällä saattaa huomata, että ulkoilman lisäksi myös sisällä on kylmä. Ja en tarkoita nyt mitään pientä viileyttä vaan siellä ihan oikeasti on kylmä. Ja kostea, mikä tekee siitä pahempaa. Se on sellaista kosteutta, että jos kännykän jättää yöksi kokolattiamatolle, se saattaa hajota yön aikana. Ja jos jättää salmiakkikarkin sinne matolle, niin se sulaa siihen... Siksi on hyvä olla lämpimät peitot tai vaikka monta kerrosta niitä. Hyvä minun sanoa, kun tällä hetkellä minulla ei ole peittoa ollenkaan. Tilanne onkin aivan erilainen nykyisessä asunnossani Hillheadin opiskelijakylässä. Täällä on lämmin! Ei kuitenkaan niin lämmin, etten huomenna menisi ostoksille. Olen siis ihan tyytyväinen kämppääni. Kaikki 5-6 kämppistäni tuntuvat olevan oikein mukavia, ja ei juuri valittamista ole. Huone on pieni, mutta mukava, löytyy kaksi vessaa, yksi suihku, monta lavuaaria, ja ihan ok keittiö. Ottaen huomioon, että Aberdeen on ilmeisesti koko Britanniassa kallein paikka asua tällä hetkellä, hintakin on ihan kohtuullinen.

Maailman kuulu Union Street (kuten bussikierroksen opas kertoi)
St. Nicholas Kirk kylpemässä auringon valossa Union Streetin kupeessa.
Puolittaisen puhdistusoperaation tulos.

Robert the Bruce King of Scots = tärkeä henkilö Skotlannin historiassa
Katunäkymää keskustasta.
Söin lauantaina lounasta aivan ihanassa Books and Beansissa. Kahvila yhdistettynä second-hand kirjakauppaan. Tällaista näkymää syödessäni katselin. Alhaalla kadulla oli joka kuun viimeisenä lauantaina pidettävät maalaismarkkinat.
Herttaisin kahvila ikinä! (Nimeä en valitettavasti muista)
 Siinä pientä kuvakatsausta lauantaihin asti. Palaan myöhemmin yliopistoelämän alkuun ja sen mahtaviin puitteisiin. Mutta tunnelmat nyt ovat: väsynyt mutta onnellinen! :)





2 kommenttia:

  1. Oh, kuulostaa niin mahtavalta! Oon ihan fiiliksissä kaikesta informaatiosta ja kuvista ja ah! Ja voi vitsit, ostit ihan superhyvän kirjan kentältä, rahasi eivät siis menneet hukkaan (;

    VastaaPoista
  2. Joo, hyvältä vaikuttaa! Kun vaan ehtis lukeakin sitä! :D

    VastaaPoista