lauantai 9. helmikuuta 2013

Merta, aurinkoa ja ruokaa

Vuorovesi nousee (mikä näyttää muuten tyynellä säällä siistiltä)! Ja meriharakat kököttää.
Sota-ajan betonikuutio. Merellä näkee täällä aina laivoja. Enimmillään olen nähnyt 11 laivaa kerralla seilaamassa. Suuri osa laivoista siis kuljettaa öljyä öljynporauslautoilta. Öljyn takia täällä myös näkee usein helikoptereita, jotka kuljettavat ilmeisesti ihmisiä lautoille ja pois.
Otsikko kuulostaa siltä, kuin olisin jossain välimeren rannikolla. No ei nyt ihan, on täällä myös tuulta, sadetta ja kallista ruokaa. Aloitan valitusvirteni ruuasta. Ruuanlaitto ei ole mitään minun lempipuuhaa, minkä vuoksi kaipaan valtavasti suomen mahtavaa tuettua opiskelijalounassysteemiä. Opiskelijat, syökää lounaanne nautinnolla ja olkaa tyytyväisiä alhaistakin alhaisempaan hintaan. Ei täkäläinen kampuskaan vailla ruokailumahdollisuuksia ole, mutta ne mahdollisuudet ovat suurelta osin joko kaupallisia ketjuja kuten Subway ja Old del Paso tai leipomoja ja kahviloita, joista saa sandwichejä... Lounas täällä tarkoittaa monesti samaa kuin sandwich, mikä ei ole aivan omien ruokailutottumuksieni mukainen ajatus. Ruoka on siis monesti epäterveellistä, ja opiskelijahinnasta huolimatta kallista. Ensi viikon missioni onkin siis alkaa valmistaa omia lounaita mukaan otettavaksi. Yleensä ottaenhan täällä on kaikki kallista, ehkä ainut mikä on kaupoissa halvempaa kuin Suomessa on alkoholi... Lidlistä, lähikaupastani, saa viinipullon reilulla kahdella punnalla! :) Bussilippukin maksaa enemmän! Alkoipas positiivisesti tämä! No jossain vaiheessahan sitä on pakko alkaa taas suomalaisen pessimistisesti suhtautua asioihin. 
Tällaiset näkymät on yliopiston kirjaston ylimmän kerroksen oleskelutilasta. Aivan mahtava paikka lukea, ottaa nokoset tai vaan katsella maisemia. Itse rakennus on siis uusi ja moderni ja erottuu kyllä ehkä vähän epäedukseenkin vanhojen rakennusten keskeltä, mutta täytyy myöntää, että siinä on puolensa. Muutenkin koko kaupunki näyttää muodostuvan vanhoista kauniista kivitaloista ja uudemmista rumista laatikoista, mitä tässäkin kuvassa näkyy.

Hullut surfaajat.
Kävelyllä rannnalla laskuveden aikaan. Aivan mahtava paikka ja suosittu koiranulkoiluttajien keskuudessa.
Herttainen pieni, vanha kalastajakylä satamassa. Sieltä löytyy omituisia ja usein hyvin koristeellisia pikku mökkejä.

Satama-aluetta, jossa haahkat, lokit ja sorsat lepäilee.
Seaton-park, jonka läpi kuljen yliopistolle ja kaunis aamu. Kuvasta näkyy, että puisto tulvii ja maassa on vielä joinain aamuina ollut lunta, vaikka se päivän aikana enimmäkseen häviää ja narsissit on jo nousemassa!
Olen aina ajatellut, että olen järvi-ihminen, mutta täytyy myöntää, että meri on aivan mahtava. Siitä ei voi olla pitämättä. Kävimme tänään piiiiitkällä kävelyllä rannikolla, mistä bongasimme majakan, mutta ei delfiinejä tällä kertaa... Ilma oli aivan mahtava! Aurinko paistoi, välillä aivan pilvettömältä taivaalta ja ulkona pystyi kävelemään ilman takkiakin! Tällaisista päivistä on nautittava kun voi...
Laivoja, laivoja...
Satama ja kaupunki sen takana.

Majakka.

Ei näkynyt delfiinejä, mutta jättikokoinen megafoni!? :D

1 kommentti:

  1. Näyttää kyllä todella kivalle. :) Söpöintä olivat kalastajien mökit auringon paisteessa.

    VastaaPoista